732348be-6620-49ce-a8f8-c6ed82383664-originalDen 9. maj 2017 blev vinderne af Politikens undervisningspris fundet ved et stort arrangement i Politikens hus. Pæd. it vejleder Morten Jacobsen og pædagog Francis Nørgaard løb med særprisen for deres banebrydende brug af robotteknologi på Skolen ved Nordens Plads

De to vandt dels prisen på baggrund af deres arbejde med skolens telepresencerobot, som gør at 12 årige Yusuf kan være med hver dag i skolen, selvom han er for syg til fysisk at være til sted. Derudover blev der også lagt vægt på deres arbejde med robotten Zeno, som bliver brugt til socialtræning med børnene. Som begrundelse for at de skulle vinde prisen, lagde dommerpanelet vægt på følgende:

“Francis og Morten ser muligheder frem for begrænsninger, også i de tilfælde hvor det er ekstra svært. De insisterer på, at pædagogikken skal komme før teknikken, og teknikken skal kun bruges, så det giver mening og muligheder for den enkelte elev. Kva deres forskellige uddannelse, så kombinerer de på smukkeste vis deres didaktiske og pædagogiske viden.

De to udvikler konstant på undervisningen, og bruger meget tid på afprøvning og justering, således at de opnår det bedst mulige resultatet, således at elevernes læringsudbytte bliver størst”

Politikens undervsiningspris bliver hvert år givet til lærere, der på den ene eller anden måde har skilt sig positivt ud og gjort en særlig indsats for deres elever. Alle kan indstille en lærer de kender, og i år var hele 2400 lærere rundt omkring i landet indstillet. Ud af de mange indstillinger, udvalgte dommerpanelet 15 som blev nomineret til prisen, og heraf var de altså nogle af dem, som vandt en pris.

Med prisen følger udover anerkendelsen en check på 25.000 kr, hvor nogle af pengene skal bruges til uddannelse, som vinderen vælger.

Francis og Morten har besluttet at bruge pengene på en studietur til USA, således at de kan videreudvikle på deres brug af robotteknologi, så det kommer endnu flere børn på Skolen ved Nordens Plads til gavn.

SE MERE OM NOMINERINGEN HER: